NE DA(VI)MO BEOGRAD – ODBACIMO PLAN PODRUČJA POSEBNE NAMENE!

by nedavimobeograd

Javni uvid u Nacrt prostornog plana područja posebne namene uređenja dela priobalja grada Beograda – područje priobalja reke Save za projekat “Beograd na vodi“ ulazi u finalnu fazu!

Predloženi Nacrt prostornog plana područja posebne namene u suprotnosti je sa zakonom, donosi se protivno javnom interesu i svesno nudi loša rešenja. 

Stoga plan treba poništiti, a plansko uređenje ove centralne zone grada Beograda, treba vratiti u ponovnu, zakonitu, plansku proceduru, uz poštovanje profesionalnih standarda planiranja i primenu mehanizama zaštite javnog interesa.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd je sastavila nekoliko primedbi na ovaj plan, sa fokusima na katastrofalnim rešenjima na saobraćajnom, urbanističko – arhitektonskom, pravnom, socio-društvenom i proceduralnom planu. Ove primedbe možete skinuti na:

Primedba_PPPPN – opsta

Primedba_PPPPN_1

Primedba_PPPPN_2

Primedba_PPPPN_3

Primedba_PPPPN_4

Primedba_PPPPN_5

Primedba_PPPPN_6

Primedba_PPPPN_7

Primedbe na Nacrt Prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja, zainteresovana fizička i pravna lica mogu dostaviti isključivo u pisanom obliku, poštom ili na pisarnici organa lokalne samouprave, ili Republičkoj agenciji za prostorno planiranje, zaključno 28. oktobra 2014. godine, na sledeće adrese:

– Grad Beograd, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove (preko pisarnice) 27. marta 43-45, 11000 Beograd, ili

– Republička agencija za prostorno planiranje, Kralja Milutina broj 10a, 11000 Beograd.

Javna sednica Komisije za javni uvid biće održana po završetku javnog uvida, u sredu 5. novembra 2014. godine, sa početkom u 12 časova, u velikoj sali Gradske uprave grada Beograda, Trg Nikole Pašića 6.

NE DA(VI)MO BEOGRAD!

ODBACIMO PLAN PODRUČJA POSEBNE NAMENE! 

Advertisements