VANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – LAŽNE LISTE ZA LOKALNE IZBORE U BEOGRADU

by nedavimobeograd

Pozivamo vas na vanrednu konferenciju za medije u ponedeljak u 13 časova u Medija centru, Terazije 3, povodom pokušaja obmane građana i manipulacije izbornim listama u najmanje dve beogradske opštine, koju su organizovale osobe povezane sa Srpskom naprednom strankom.

Protekle nedelje, u opštinama Vračar i Stari grad, grupe od po desetak građana podnele su izborne liste za predstojeće lokalne izbore zakazane za 24. april, pod nazivom „Patkica – ne Beogradu na vodi“. Iako ove osobe ni na jedan način nisu povezane sa Inicijativom Ne da(vi)mo Beograd, za potrebe prijave koristile su naše vizuelne simbole.

Jednostavnom internet pretragom utvrdili smo da je reč o ljudima koji su povezani sa Srpskom naprednom strankom: bili su na izbornim listama te stranke pre 4 godine, aktivno učestvuju u uličnim akcijama SNS, redovno posećuju događaje koje stranka organizuje, članovi su stranačkih Fejsbuk grupa. Zaključujemo da su svoj navodni animozitet spram “Beograda na vodi” otkrili isključivo za potrebe predstojećih izbora.

Predstavnici Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, na konferenciji za medije u ponedeljak 21. marta od 13 časova u Medija centru, predstaviće svoja saznanja u vezi sa ovim pokušajem izborne prevare i objasniti na koji način su ljudi na listama povezani sa vladajućom SNS. Iznećemo i naše pretpostavke o motivima tog lažnog predstavljanja i razlozima organizovanja ove obmane birača, kojom se izvrgavaju ruglu osnovna načela demokratije.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd!

#nedavimobgd

lazne liste