Nema straha, nema predaje! Vidimo se 29.09. u 18h!

by nedavimobeograd

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd poziva građane da se suprotstave nameri vlasti da novim lažima i podmetačinama zataška odgovornost gradskih i policijskih čelnika za fantomska rušenja u Savamali.

Vlast ne samo da ne pokazuje ni trunku kajanja za kršenje zakona i ugrožavanje života i imovine građana, već smo svedoci da su svi oni koji postavljaju nezgodna pitanja, koji kritički misle, koji se bune zbog političkih malverzacija, na udaru pretnji, pritisaka i zastrašivanja. Smrću se preti novinarima koji profesionalno obavljaju svoj posao. Otkazi se daju onima koji se usude da govore o uslovima rada. Na naslovnim stranama tabloida, lažima i podmetačinama, razapinju se oni koji ne sklanjaju glavu pred nepravdom i otimačinom. Sve sa ciljem da se ućutka svaki otpor volji i interesima male grupe ljudi na vlasti.

Zato zajedno pokažimo da nas strahovlada ne može zastrašiti i da se ne predajemo, jer, ipak, radi se o našim životima, našim gradovima i našem društvu. Oduprimo se svakodnevnom šikaniranju i solidarno stanimo naspram njihovih laži, obmana i pritisaka: na obične građane da budu pokorni podanici, na radnike da odustanu od borbe za pristojan i dostojanstven život, na novinare koji se drznu da postave pravo pitanje, na tužioce i sudije koji odbijaju da učestvuju u kršenju zakona.

Pokažimo im da niko ne sme biti iznad zakona, a da zakon ne sme opravdati otimačinu javnih dobara, zarad profita nekolicine, nego omogućiti pravednu i ravnopravnu raspodelu resursa i jednake šanse za dostojanstven život u kome se ne plašimo da je naša porodica ili kuća sledeća na putu njihove demonstracije nasilja.

Dođi na protest 29.09.2016. u 18h ispred Skupštine grada Beograda.

Nema straha, nema predaje!
Ovo je NAŠ GRAD!

više info na:
https://www.facebook.com/events/1053287428132633/?active_tab=highlights

Advertisements