Nema straha, nema predaje!

by nedavimobeograd

Na protestu Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ pod parolom „Nema straha, nema predaje!“ 29. septembra okupilo se petnaestak hiljada ljudi, odlučnih u nameri da se suprotstave sistemskom obmanjivanju, zastrašivanju i lažima, i nastojanju da se kazne odgovorni za kriminalnu akciju rušenja u Savamali i maltretiranja građana.

O svakodnevnim pritiscima sa kojima su suočeni radnici koji traže minimum prava na pristojan život govorila je Milica Lupšor, radno-pravno nezaštićena radnica iz Zrenjanina. O (ne)vidljivoj, čvrstoj ruci cenzora u redakcijama Srbije i nesigurnom položaju novinara i medijskih radnika govorila je Sanja Kljajić, iz organizacije „Podrži RTV“. Protest je sa govornice podržao i aktivista Filip Vukša, a ispred Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ obratio se Radomir Lazović.

Petomesečni vanpravni vakum mora se razrešiti institucionalnim zakonitim putem i kaznama za odgovorne osobe, a pravosudna i tužilačka elita društva mora da prestane da bude saučesnik u strahovladi i kršenju zakona i poslušnik izvršne grane vlasti. Upravo radi toga su solidarni i okupljeni građani na završetku protesta ispred Višeg javnog tužilaštva podržali i ohrabrili tužioce i sudije da budu samostalni, nepristrastni i da poštuju pravo prilikom obavljanja svoje javne funkcije.

Protiv poslušnosti!
Protiv straha!
Protiv uzurpacije javnih resursa!

14542546_687382544772587_5513530601887452293_o

više fotografija na: Ne da(vi)mo Beograd – Nema straha, nema predaje!

Advertisements