Prodaju stanove, a zgrada nema građevinsku dozvolu!

by nedavimobeograd

 

Za petak, 16. decembar, najavljen je početak prodaje stanova u novoj zgradi u Savskom amfiteatru, Belgrade Vista, ALI ova zgrada ne samo da još uvek ne postoji, već za nju NIJE IZDATA čak ni GRAĐEVINSKA DOZVOLA!

Iako su građani već danima bombardovani reklamama o početku prodaje stanova u ovom soliteru od 23 sprata koji će, istina, jednom manjem delu građana zaista doneti Belgrade Vistu, ali većini dodatno zazidati pogled na Beograd, za sada je odobreno izvođenje samo njegovih temelja! Zbog toga što se radi tek o dozvoli za izvođenje prve faze, nadležni su investitoru dozvolili čak i da odloži pribavljanje uslova za priključenje na vodu, struju i kanalizaciju. Doprinose za opremanje građevinskog zemljišta investitor ionako ne mora da plaća, jer su mu „ortaci“ tako „sredili“ lex specialis-om. Samo još da proda stanove koji ne postoje…

Ovakva prodaja magle se nastavlja na politiku bahatog praćenja isključivo ličnih interesa i kršenja zakona, gde se na jednom mestu bespravno ruši kao u Savamali, na drugom bespravno gradi kao što je slučaj sa zgradom narodnog poslanika Muamera Zukorlića u Novom pazaru, na trećem divlja gradnja brani kao u slučaju vikendica u zaštićenoj zoni Savskog nasipa predsednika RS, Tomislava Nikolića.

Pozivamo javnost da ne skreće pogled od ovih dešavanja i da insistira na objašnjenjima i praćenju projekta koji već skoro tri godine pred sobom briše kako urbanističke procedure i propise, tako i celokupan zakonski poredak naše zemlje. U ovaj projekat ulaže se novac svih nas, građana Beograda i Srbije, i upravo smo mi oni koji će na kraju osećati posledice i ove megalomanske divlje gradnje i ove megalomanske prevare.

15541205_733360136841494_8930473432620093563_n

 

 

 

Advertisements