Zajedno u borbi za NAŠ grad!

by nedavimobeograd

16507643_10155551262472788_596096749_n

Od svog nastanka, inicijativa Ne da(vi)mo Beograd oslanjala se na donacije građana i svojih članova da bi bila u stanju da sprovodi svoje akcije. I taj oslonac je dobila.

U početku, troškovi nisu bili veliki, pa smo njihovim deljenjem u užoj grupi aktivista, grupnim naporom, ulaganjem vremena, znanja, iskustva i nenovčanim donacijama, uspevali da zajednički sprovedemo svoje ideje. Širenjem borbe, porasla je i potreba za dodatnim tehničkim i materijalnim sredstvima. Masovni protesti, tužbe i akcije, zahtevali su (i i dalje zahtevaju) uključivanje i šire javnosti u finansiranje pokreta. U 2016. godini, ukupno smo prikupili 1.793.455,00 dinara, a na organizaciju protesta i manjih akcija, iznajmljivanje opreme, kamiona, zvučnika, promotivne materijale, štampu, kazne za prekršajne postupke, troškove podnošenja tužbi i druge pravne procese, potrošili smo 1.701.980,00 dinara, tako da trenutno raspolažemo sa 91.475,00 dinara koji će biti uloženi u sprovođenje započetih i novih ideja.

O aktivnostima kojima smo se bavili tokom 2016. godine, o 7 velikih protesta, koncertu povodom Dana oslobođenja Beograda, brojnim protestnim akcijama, podnošenju tužbi protiv Informera i brojnim prekršajnim prijavama i kaznama koje smo dobili, kao i o planovima za 2017. godinu, možete pročitati u tekstu “Za nove godine borbe” na linku: https://nedavimobeograd.wordpress.com/…/za-nove-godine…/

Na linku: https://nedavimobeograd.wordpress.com/podrzi-nas/ nalaze se svi podaci o prikupljenim sredstvima i troškovima aktivnosti inicijative Ne da(vi)mo Beograd. Mislimo da možemo reći da smo, transparentnim izveštavanjem javnosti o potrebama i troškovima sprovođenja aktivnosti, uspeli da se odužimo za poverenje koje su građani uložili u rad Inicijative. Zato smo sigurni da ćete, i u 2017. godini, podržavati rad Inicijative svojim donacijama, bilo da su one finansijske prirode ili dolaze u obliku reči podrške, a mi ćemo nastaviti da upornošću, odgovornim radom i transparentnim izveštavanjem, opravdavamo poverenje koje ste nam poklonili.

U ovom trenutku, rad Inicijative možete podržati donacijom sredstava, kupovinom majice ili kupovinom zbirki “Čiji grad!?” i “Naš grad!”. O dodatnim detaljima možete da se informišete na linku: https://nedavimobeograd.wordpress.com/podrzi-nas/

Za nove godine borbe! Zajedno u borbi za Naš grad!

Advertisements