Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ podržava protest Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije

by nedavimobeograd

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ podržava protest Policijskog sindikata srbije i Vojnog sindikata Srbije, materijalno i socijalno poniženih i obespravljenih policajaca i vojnika koji se bore da očuvaju čast sopstvene profesije, opirući se plimi nepotizma, privatizacije i ponovne politizacije vojske i policije.

Postojeća vlast postavlja nestručan kadar na rukovodeće pozicije u vojsci i policiji, kako bi sistem bezbednosti instrumentalizovali za sopstvene partijske ciljeve. Istovremeno, zvecka oružjem i promoviše ratne zločince, pa su građani sa razlogom zabrinuti za stanje u društvu, dok nagađaju šta je namera vlasti, osim toga da ekonomskim politikama osiromaši građane.

Od pripadnika vojske i policije se traži da prihvate najgrublja kršenja zakona i pravila sopstvene profesije, da nadničare, umesto da rade za plate, da budu saučesnici u zločinu i ne pomognu svojim sugrađanima kada ih zovu u pomoć. Zahteva se da ponizno ćute dok vlast uspostavlja paralelne partijske bezbednosne strukture, kako bi disciplinovali i ponižavali vojnike i policajce ukoliko odbiju izvršenje partijskih naredbi i služenje političko-ekonomskoj eliti u zgrtanju bogatstva.

Solidarno se pridružujemo sindikatima vojske i policije u njihovoj borbi za integritet profesije i socijalnu sigurnost. Naša borba protiv nesigurnosti, nemaštine i bezperspektivnosti, može biti jedino zajednička.  S toga, nadamo se da je protest vojnog i policijskog sindikata korak više ka njihovoj podršci drugim sindikatima u javnom i privatnom sektoru koji brane naša socio-ekonomska prava u znatno težim okolnostima. Odgovorno delovanje podrazumeva i da se javno usprotive svojim kolegama kojima je posebno zadovoljstvo da frustracije i gnev iskaljuju na nedužnim mladićima i devojkama kojima nije omogućeno ništa drugo osim dokolice u kraju. Takođe, i da progovore o pritiscima koje trpe, a zbog kojih je, između ostalog, zataškano rušenje i vezivanje ljudi u Savamali.

16650575_10155562160497788_1763377264_n.jpg

Advertisements