Živi lanac za gradonačelnika

by nedavimobeograd

Siniša Mali nedeljama izbegava novinare i građane koji traze njegovu ostavku, zato smo jutros odlučili da ga sačekamo ispred skupštine grada i da mu poručimo da njegova taktika da sačeka da sve prođe, da se sakrije od javnosti i da zataška svoje zločine, neće proći.

Gradska vlast je odgovorna za gruba kršenja zakona i osnovnih vrednosti na kojima je utemeljena naša zajednica. Institucije policije i tužilaštva su svojim nedelovanjem samo zaštitile počinioce ali ne mogu nikog amnestirati od odgovornosti. Kao što ni mi ne možemo sedeti skrštenih ruku pred nepravdom.

Pozivamo vas da nam se pridružite u zaštiti prava i države od pojedinaca na vlasti. Grad im je u dobroj veri poveren na privremeno upravljanje, nje više nema, a grad su uzurpirali kako bi ostvarili svoje lukrativne poslove i zbog toga tražimo ostavke i utvrđivanje odgovornosti.

Živim lancem, blokadama i činovima građanske neposlušnosti ukazujemo na veća kršenja zakona, na nepravdu koja podriva naše društvo, i na nemoć institucija da se sa njom izbore. Protiv nas je opijenost vlašću i arbitrarna primena zakona, istina i pravda su na našoj strani.

Zato vidimo se uskoro, ne odustajemo od protesta, od protestnih akcija, od tužbi, koristićemo sve nenasilne metode kako bi zaštitili Naš grad od bahatih nasilnika na vlasti.

img_6013
img_5977

img_5965

img_5984

 

img_5992

Advertisements