Pismo podrške povodom protesta „Ne damo Ljubu“

by nedavimobeograd

Proteklih dana, sa pažnjom smo pratili dešavanja povodom smene direktora OŠ „Svetozar Miletić“, Miroljuba Mosurovića, i vašu borbu da do iste ne dođe.

Za nas, vaša hraborost, upornost i entuzijazam predstavljaju važan i svetao primer građanskog ogranizovanja.

Kvalitetno obrazovanje treba da bude dostupno svima, a uslovi školovanja takvi da deci pružaju mogućnost da razviju sopstvene potencijale, nova interesovanja i da steknu znanja, veštine i vrednosti koje im omogućavaju da budu dobri, zadovoljni, srećni i solidarni građani i građanke. O obrazovanju moramo da razgovaramo svi mi – đaci, nastavnici i nastavnice, roditelji, stručnjaci za obrazovanje i građani i građanke, jer se obrazovanje i budućnost naše dece i tiče svih nas i našeg društva. Ministarstvo prosvete bi moralo da pokrene razgovor o javnom obrazovanju, umesto što teži da isključivo odozgo upravlja školama.

Ovo pismo podrške vama, roditeljima, bivšim i sadašnjim đacima i nastavnicama i nastavnicima, šaljemo sa verom da će vaši napori rezultirati uspehom, te da će se nadležni prihvatiti vrednu lekciju iz građanske solidarnosti, organizovanja i otvorenog dijaloga.

Pozdravljamo vas jednom porukom – izdržite!

#nedamoljubu

Ne da(vi)mo Beograd

21558788_1782515721800040_8570585467593156174_n