Opstrukcija događaja Inicijative Ne da(vi)mo Beograd od strane opštine Zvezdara!

by nedavimobeograd

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd obaveštava javnost o aktivnoj opstrukciji opštine Zvezdara sa kojom se suočava u svom radu. Uredno je pre deset dana prijavljen razgovor sa građanima u mesnoj zajednici „Ćirilo i Metodije“ u slobodnom terminu, međutim opština, uprkos svim našim pokušajima, još uvek ne izdaje dozvolu za taj razgovor.

Uprkos ovakvom pritisku, razgovor sa građanima i građankama Zvezdare biće održan u sredu, 8. novembra od 19 časova u mesnoj zajednici „Ćirilo i Metodije“, u Učiteljskoj ulici broj 60 – unutar objekta mesne zajednice ili ispred nje!

Ovakvo ponašanje nadležnih zapravo najbolje ilustruje situaciju u Beogradu. Građanima i građankama ne samo da je oduzeto pravo da se pitaju i učestvuju u razvoju njihovih komšiluka, oduzima im se pravo čak i da se okupljaju u prostorima mesnih zajednica koji bi trebalo da služe tom javnom interesu.

Ovo je tek prvi u nizu razgovora pod nazivom „Kakav je naš kraj, takvi smo mi ljudi“. Uskoro slede informacije o događajima i u vašem kraju!

Čije mesne zajednice?
Čiji grad?

#beogradnijemali