Nismo građani drugog reda! Serija razgovora: Ovča, Kotež i Borča.

by nedavimobeograd

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, u skladu sa svojim strateškim opredeljenjem i verom da se politika gradi na nivou mesnih zajednica i da građani/ke na najnižem nivou trebaju da se pitaju o razvoju njihovih komšiluka, tokom januara nastavlja seriju razgovora “Kakav je naš kraj, takvi smo mi ljudi” na opštini Palilula.

Ovoga puta smo na levoj obali Dunava u mesnim zajednicama u Ovči, Kotežu i Borči.

Ako je potreban primer kako gradske vlasti ne brinu podjednako o svim svojim građanima i građankama – leva obala Dunava je to. Od nedostatka osnovnih uslova za život kao što je kanalizacija, zatrpanih odvodnih kanala, preko nepostojeće saobraćajne infrastrukture, raspadnutog Pančevačkog mosta, lošeg javnog prevoza, i samo jedne srednje stručne škole, problema u ovom delu Beograda je mnogo.

Kako su insitucije po ko zna koji put zakazale, moramo se sami organizovati!

Cilj ove serije događaja je da, u razgovoru sa komšijama, razmenimo iskustva, te predstavimo dosadašnji rad inicijative Ne da(vi)mo Beograd, principe kojima se vodimo, mete kritike i otpora, vrednosti za koje se zalažemo, načine i pouke dosadašnje borbe protiv megalomanskih projekata poput Beograda na vodi ili privatizacije deponije u Vinči, ali i da najavimo okvirni plan kako ćemo se u budućnosti zajedno boriti za promenu našeg grada, te šta su planovi Inicijative Ne da(vi)mo Beograd za predstojeće lokalne izbore u Beogradu.

Pozivamo vas da pronađete vašu mesnu zajednicu i da nam se pridružite (i pozovete komšije) na razgovore u sledećim terminima:

10.1. MZ “Ovča” ulica Mihaja Emineskua 79, od 17:30 – 19h
16.1. MZ “Kotež” ulica Trajka Grkovića 5, od 18 – 19:30
17.1. MZ “Stara Borča” Ivana Milutinovića 12g, od 20 – 21:30

Čija leva obala Dunava?

Leva obala Dunava - nismo gradjani drugog reda.jpg

Dodatne informacije: Nismo građani drugog reda! Serija razgovora: Ovča, Kotež i Borča
Ne da(vi)mo Beograd!