Platforma „Zagreb je NAŠ!“ u Beogradu!

by nedavimobeograd

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd i kolektiv Ministarstvo prostora vas pozivaju na prezentaciju platforme „Zagreb je naš“ i razgovor sa profesorkom Danijelom Dolenec, kandidatkinjom za zamenicu gradonačelnika Zagreba, koji će se održati u sredu, 22. novembra, od 19 časova, u Kulturnom centru „Rex“, Jevrejska 18.

“Zagreb je NAŠ!” je politička platforma koja je formirana za lokalne izbore 2017. godine, sa ciljem da vrati politiku u ruke građana, a kao odgovor i otpor šesnaestogodišnjoj politici uništavanja grada od strane Milana Bandića i mnogobrojnih političkih stranaka koje su ga sve ove godine održavale na vlasti. Platformu sačinjavaju aktivisti, naučnice, učitelji, vaspitačice u vrtiću, radnici u kulturi, sindikalistkinje, penzioneri i mnogi drugi. Za sebe kažu: „Mi smo građani koji žele promjenu i zato smo odlučili uzeti stvar u svoje ruke.“

Na prezentaciji ćemo imati priliku da se upoznamo sa političkim kontekstom u Zagrebu i da čujemo šta su bile glavne teme i problemi u njihovoj kampanji, te kako su uspeli da budu iznenađenje lokalnih izbora u Hrvatskoj i u koaliciji sa Novom ljevicom, ORaH-om, Radničkom frontom i Za Grad-om osvoje 7,61% glasova i uđu u skupštinu grada Zagreba.

Danijela Dolenec je docentica na Odsjeku za komparativnu politiku Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Njeni istraživački interesi su demokratizacija i politička ekonomija post-socijalističkih zemalja, evropski politički sistemi, te epistemologija i istorija društvenih nauka. Osim toga, dugi niz godina prati javne politike visokog obrazovanja.

Više o platformi „Zagreb je naš“ možete saznati na: http://www.zagrebjenas.hr

Pratite događaj i putem FB: Ka drugačijem gradu: Zagreb je naš!

Vidimo se!

zgn